Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας απαγωγής και εκβίασης σε βάρος 30χρονου

Σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας φέρεται να αποδίδεται η υπόθεση εκβίασης και απόπειρας απαγωγής 30χρονου που εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

Για εμπλοκή στην υπόθεση απαγωγής και εκβίασης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε προσώπων και μεταξύ αυτών μίας 26χρονης, η οποία φέρεται να διατηρούσε παλιότερα δεσμό με το θύμα – ιδιοκτήτη επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν τρεις εκ των εμπλεκόμενων ατόμων – ενεργώντας καθ’ υπόδειξιν της 26χρονης – με την απειλή άσκησης σωματικής βίας κατά του 30χρονου και πρόκλησης βλάβης στην επιχείρησή του, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Τις ίδιες απειλές επανέλαβαν τηλεφωνικά, αξιώνοντας τα χρήματα.

Κατόρθωσε να τους ξεφύγει

Η υπόθεση κορυφώθηκε λίγα 24ωρα αργότερα, όταν σε περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, οι ίδιοι με τη χρήση βίας και την απειλή όπλου έβγαλαν τον 30χρονο από το αυτοκίνητό του και αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν σε δικό τους όχημα και να τον απαγάγουν.

Ωστόσο, το θύμα κατάφερε να διαφύγει και με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύτηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κατόπιν ο ίδιος απευθύνθηκε στις Αρχές καταγγέλλοντας όσα προηγήθηκαν. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία αφορά, κατά περίπτωση, τις πράξεις της απόπειρας αρπαγής, της εκβίασης, της βαριάς σωματικής βλάβης, της απειλής και της παράβαση του Νόμου περί όπλων.

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Τηλεοπτική «βόμβα»: Ο Αγρινιώτης Κ. Τσιακανίκας στη Διεύθυνση των ενημερωτικών εκπομπών του ΣΚΑΪ