Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία, γυμναστήρια και πολιτιστικά κέντρα λόγω covid -19

Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Στους δήμους Νεάπολης – Συκεών αλλά και στη Σίνδο έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 κρούσματα σε μαθητές με αποτέλεσμα να κλείνουν γήπεδα αλλά και σχολικές τάξεις.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. «Κάνουμε τεστ με χρήματα του ταμείου του δήμου», λέει ο ίδιος. Ο ΕΟΔΥ δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στην περιοχή και έγινε έκκληση από τον ίδιο στους πολίτες να προσέχουν.

Τα κρούσματα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης είναι περισσότερα από 24 και ανάμεσά τους είναι μαθητές, καθηγητές, αθλητές και προσωπικό, υποστήριξε, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (19.10.2020) στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

«Κλείσαμε όλα τα γυμναστήρια, τα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα»
«Πήραμε την απόφαση να κλείσουμε όλα τα γυμναστήρια, τα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα γιατί είχαμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων μέσα σε λίγα 24ωρα», είπε και ανακοίνωσε ότι κλείνουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, όλα τα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου κλπ, καθώς και όλες οι αίθουσες που φιλοξενούν θεατρικές και χορευτικές ομάδες κ.α.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών είπε επίσης ότι εδώ και καιρό είχα ζητήσει να πάει στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αλλά κάτι τέτοιο, δεν έγινε. Από την Κυριακή, δε, είχε πει ότι 14 μαθητές σχολείων του δήμου είχαν βρεθεί τις τελευταίες δυο μέρες θετικοί και όπως προέκυψε πρόκειται για αθλητές συλλόγων διαφόρων αθλημάτων που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, οι μαθητές που αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού είναι αθλητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo, οι οποίοι προπονούνται σε γυμναστήριο που τους παραχώρησε ο δήμος.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μαθητές τμημάτων 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου Λυκείου Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημοτικού Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολεία έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο Γυμναστήριο της Νεάπολης.

Σχολεία: Κλειστά τμήματα και στη Σίνδο – Απολύμανση και … άγιος ο θεός
Συναγερμός έχει σημάνει και στη Σίνδο, όπου έγινε απολύμανση σε σχολεία και στο κλειστό γυμναστήριο μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές.

Τρεις μαθητές, ασυμπτωματικοί φορείς του SARS-CoV-2 (κορονοϊός), φοιτούν αντίστοιχα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ Σίνδου. Μία τάξη του δημοτικού σχολείου και δύο τμήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα θα παραμείνουν κλειστά, όπως ορίζει το υποχρεωτικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ οι μαθητές θα τεθούν σε υποχρεωτική απομόνωση.

Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, έγινε απολύμανση σε όλες οι αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων καθώς και στο δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο της Σίνδου.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης υπογράμμισε την ανάγκη να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. «Η πανδημία βρίσκεται πολύ κοντά μας κι εξαρτάται και από εμάς αν θα της ανοίξουμε την πόρτα, η εξάπλωση της σχετίζεται και με την ατομική μας ευθύνη», είπε.

Ο κ. Ιωαννίδης απηύθυνε έκκληση σε όλους τους δημότες να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής, διαβεβαιώνοντας ότι η διοίκηση του Δήμου και ο ίδιος είναι σε εγρήγορση για να παρέμβουν φροντίζοντας να γίνεται απολύμανση σε σχολεία και δημοτικά κτίρια αν κριθεί αναγκαίο.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, grtimes.gr και ΑΠΕ – ΜΠΕ