Θεσσαλονίκη: Νεαροί μπούκαραν σε ΕΠΑ.Λ. και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά

Εκτεταμένες φθορές τόσο στο εσωτερικό του κτηρίου όσο και στον αύλειο χώρο στο σχολικό συγκρότημα του «Ευκλείδη», προκάλεσαν δέκα νεαροί που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής.

Τα άτομα που πιθανότατα είχαν σκοπό να προχωρήσουν σε κατάληψη του 15ου ΕΠΑΛ στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» στην οδό Κατσιμίδη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές μέσα σε σχολικές αίθουσες αλλά και στο προαύλιο χώρο, με κάποιες από αυτές να αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr.

Είναι ενδεικτικό ότι η εικόνα που συνάντησαν στο αύλειο χώρο όσοι έφτασαν σήμερα το πρωί στο σχολικό συγκρότημα, απαρτίζεται από δεκάδες σπασμένα και στοιβαγμένα θρανία, κατεστραμμένα έπιπλα που έβγαλαν από τις αίθουσες διδασκαλίας, αρκετούς πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα που πέταξαν ακόμα και από τα παράθυρα των αιθουσών. Σύμφωνα με αναφορές, οι νεαροί έσπασαν νιπτήρες, καλοριφέρ, τζάμια κ.α. από το εσωτερικό του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα άτομα έγιναν αντιληπτά από εκπαιδευτικό που εργάζεται στο σχολικό συγκρότημα και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, έφτασα επί τόπου και προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη δέκα ατόμων για τις σημαντικές φθορές

Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας από 14 έως 19 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, από το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι συλληφθέντες με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

 

protothema.gr