Θετικό στο κορωνοϊό βρέφος από την Αιτωλοακαρνανία – Νοσηλεύεται στο Ρίο

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται από χθες το πρωί ένα βρέφος 9 μηνών από την περιοχή της Αιτωλοακαρκανίας, το οποίο υπεβλήθη σε rapid tests και βρέθηκε θετικό.

Το βρέφος εισήχθη για νοσηλεία σε ειδικό θάλαμο για τα παιδιατρικά περιστατικά Covid -19 της Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Π., καθώς είχε πυρετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο γονείς του βρέφους έχουν βρεθεί θετικοί στην λοίμωξη Covid -19 μετά από rapid tests που έχουν υποβληθεί. Ωστόσο, οι γιατροί έκαναν και μοριακό τεστ στο βρέφος και σήμερα αναμένουν τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές η κατάσταση της υγείας του βρέφους είναι καλή και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Π. βρίσκεται στο πλευρό του.

Στα νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται 21 θετικά περιστατικά κορωνοϊού, εκ των οποίων τα δύο στην Μ.Ε.Θ. Covid -19 του Π.Γ.Ν.Π. Στην Κλινική Κορωνοϊού νοσηλεύονται 8 ασθενείς και το βρέφος στην Παιδιατρική, ενώ στο Γ.Ν.Π. «Ο Άγιος Ανδρέας» δέκα επιβεβαιωμένα περιστατικά στην Κλινική Covid και ευτυχώς κανείς στην Εντατική.

gnomip.gr