Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε η κόρη του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά

Την τελευταία της πνοή άφησε η Μαρία Ψαθά, κόρη του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Δημήτρη Ψαθά. Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο θεατρικός παραγωγός Πάνος Κατσαρίδης.

Η Μαρία Ψαθά ίδρυσε εκδοτικό οίκο με το όνομά της μέσα από τον οποίο κυκλοφόρησαν τα έργα του πατέρα της, Δημήτρη Ψαθά. Μερικά από τα πλέον γνωστά ήταν τα: «Ζητείται ψεύτης», «Φον Δημητράκης», «Ξύπνα Βασίλη», «Φωνάζει ο κλέφτης», «Ο αχόρταγος», «Μαντάμ Σουσού», «Η Θέμις έχει κέφια», «Στο καρφί και στο πέταλο», «Στου κουφού την πόρτα», «Γη του Πόντου» και άλλα.

Παράλληλα, η εκλιπούσα διοργάνωσε σειρά από αφιερωματικές εκδηλώσεις για τον πατέρα της σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνεργάστηκε με πολλούς θεατρικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς για την αναβίωση των διαχρονικών του έργων.

Μία από τις πλέον σημαντικές της συνεργασίες ήταν και αυτή για το «Μαντάμ Σουσού», που ανέβηκε το 2018 στο θέατρο «Παλλάς», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Επιπλέον, το «Ξύπνα Βασίλη» ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο επίσης το 2018, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη και με πρωταγωνίστρια την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Ακολούθησε την επόμενη χρονιά το «Ζητείται ψεύτης», στο «Παλλάς» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Το έργο της Μαρίας Ψαθά ανέλαβε τα τελευταία χρόνια η κόρη της και εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Λένα Νίτσου, η οποία παράλληλα διατελεί και διευθύντρια των εκδόσεων.

zappit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Φραγκουλαίικα: «Έφυγε» σε ηλικία 64 ετών ο Παναγιώτης Φραγκούλης