Θλίψη στο Μεσολόγγι για τους θανάτους των Μπάμπη Ζαμπακόλα και Γιώργου Μπάρλα

Θλίψη σκορπά στο Μεσολόγγι η είδηση του θανάτου δυο ανθρώπων που «μοίραζαν» τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Μεσολογγίου.

Χθες έγινε στο Μεσολόγγι και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο η ταφή του επιχειρηματία, Χαράλαμπου (Μπάμπη) Ζαμπακόλα που πέθανε προχθές στην Αθήνα από παθολογικά αίτια.

Ο αγαπητός σε όλους στο Μεσολόγγι «Χάρης» στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 είχε διατελέσει διοικητικός παράγοντας στην ΑΕ Μεσολογγίου, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στον πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Σημαντική ήταν η δωρεά του στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου για την κατασκευή της ανατολικής πτέρυγας αλλά και ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο της πόλης.

Επίσης χθες πέθανε στην Αθήνα ο Γιώργος Μπάρλας, ο οποίος εδώ και κάμποσα χρόνια είχε σταματήσει να επισκέπτεται τη γενέτειρά του, αλλά κρατούσε επαφές με αρκετούς φίλους του.

Ο Γιώργος Μπάρλας γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Ξενιτεύτηκε νωρίς κι εργάσθηκε στα καράβια. Εμφανίσθηκε με βιβλία το 1987, τύπωσε ποιητικές συλλογές και πεζογραφήματα.

Το πρώτο βιβλίο με τον τίτλο: «Ταξίδι» επανεκδόθηκε δυο φορές. Το τελευταίο του βιβλίο «Επιστροφή» εκδόθηκε το 1990. Ήταν λάτρης της φωτογραφίας και μάλιστα πριν από χρόνια παρουσιάσει φωτογραφίες στο πλαίσιο των «Λιμνοθαλασσιώτικων».

messolonghinews.gr