Θρήνος στο Α.Π.Θ.: Λουλούδια και κεριά για τους 12 φοιτητές που σκοτώθηκαν στα Τέμπη (Photos)

Η φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ θρηνεί, καθώς ανάμεσα στα 57 θύματα των Τεμπών, ήταν και 12 φοιτητές που σπούδαζαν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το thestival.gr, τη Δευτέρα (6/3), ομάδα φοιτητών κάλυψε με μαύρο πανί σε ένδειξη πένθους το άγαλμα του Αριστοτέλη πίσω από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Μάλιστα, ορισμένοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους με κόκκινες και μαύρες μπογιές, «δεν σας ξεχνάμε» και «οι ζωές μας μετράνε», έγραψαν μεταξύ άλλων.

Μέσα στο ΑΠΘ, οι φοιτητές δημιούργησαν μία πινακίδα στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των νεκρών φοιτητών και δίπλα η ηλικία και η σχολή που φοιτούσαν, ενώ πάνω αναγράφεται: «Δεν σας ξεχνάμε».

Τα 12 ονόματα που αναγράφονταν στην πινακίδα εντός του ΑΠΘ είναι τα εξής:

Αγάπη Τσακλίδου -22 ετών
Ελπίδα Χούπα -28 ετών
Αναστασία Παπαγγελή -19 ετών
Θώμη Πλακιά -20 ετών
Αναστάσιος Κουτσόπουλος -20 ετών
Ελένη Τσίντζα -21 ετών
Κλαούντια Λάτα -21 ετών
Γιώργος Παπάζογλου -22 ετών
Κυπριανός Παπαϊωάννου -23 ετών
Αναστασία Αδαμίδου -24 ετών
Μπέζα Φραντζέσκα
Ελισάβετ Χατζηβασιλείου -26 ετών

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αφήσει κεράκια και λουλούδια στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της περασμένης Τρίτη, που συγκρούστηκε με εμπορικό τραίνο στα Τέμπη.

Τι δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ για τα θύματα των Τεμπών

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε στο thesstoday.gr, για την σημερινή δύσκολη μέρα, στο Πανεπιστήμιο: «Για μένα προσωπικά αλλά και για το πανεπιστήμιο ο χρόνος σταμάτησε στο λεπτό της σύγκρουσης. Ως πατέρας αλλά και ως πρύτανης λυγίζω μπροστά στα οδυνηρά συναισθήματα που μας διακατέχουν όλους και με βάση αυτά ζητάω να είμαστε όλοι μια γροθιά είτε ως ακαδημαϊκή κοινότητα είτε ως κοινωνία για να στηρίξουμε πάνω απ’ όλα τις οικογένειες των θυμάτων, είτε είναι παιδιά του Αριστοτελείου είτε είναι άλλοι συνάνθρωποί μας».

Παρότι σήμερα στο πανεπιστήμιο πραγματοποιούνται τα μαθήματα στις περισσότερες σχολές, ωστόσο σε κάποια τμήματα, με αποφάσεις της κοσμητείας και των προέδρων δεν θα γίνουν μαθήματα. Αυτό αφορά ιδιαίτερα σε σχολές που έχουν ανθρώπινες απώλειες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνονται μαθήματα καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένες οι κηδείες κάποιων φοιτητών.

Τα τμήματα της γεωπονικής, του μαθηματικού, των τοπογράφων, το βιολογικό και της νομικής κάποιες ώρες δεν θα έχουν σήμερα μαθήματα. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαϊωάννου στο thesstoday.gr: «Το ζήτημα δεν είναι να χαθούν μερικές ώρες. Το ζήτημα είναι το πώς στεκόμαστε ως κοινωνία, ως πολίτες στο τραγικό αυτό γεγονός και το τι ζητάμε. Ζητάμε πλήρη αλήθεια, διαλεύκανση ώστε αυτές οι ψυχές να βρουν μεγαλύτερη γαλήνη».