Τηλεφωνική επικοινωνία Κουτσούμπα – Μητσοτάκη για Τουρκία και Εύβοια

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επανέλαβε πως όλοι αυτοί στους οποίους η κυβέρνηση απευθύνεται για την αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και στους οποίους εμπιστεύεται την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, δηλαδή η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και οι Η.Π.Α., είναι οι ίδιοι που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ανάβουν τη φωτιά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και τελικά υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας για τα δικά τους συμφέροντα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως το Κ.Κ.Ε. εκφράζει την ανησυχία του για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, για την οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ., αφού πρόκειται για τμηματική οριοθέτηση που αφήνει αδιευκρίνιστο το τι ανήκει σε ποιον από τη Ρόδο και ανατολικά μέχρι το Καστελόριζο και μειωμένη επήρεια ακόμα και για την Κρήτη.

Η συμφωνία είναι ενταγμένη στις γενικότερες επιδιώξεις των Η.Π.Α., ΝΑΤΟ, Ε.Ε. δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ανοίγει την όρεξη για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Βέβαια το Κ.Κ.Ε. θα μελετήσει τη συμφωνία και θα τοποθετηθεί αναλυτικά στη Βουλή όταν η κυβέρνηση τη φέρει για συζήτηση και επικύρωση.

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ενημέρωσε πως αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου θα επισκεφτεί τις περιοχές της Εύβοιας που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, λέγοντας του πως η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να διαθέσει την αναγκαία χρηματοδότηση όχι μόνο για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που έχουν υποστεί οι κάτοικοι αλλά και των απαραίτητων υποδομών.

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις σοβαρές διαστάσεις που παίρνει η εξάπλωση του κορονοϊού, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με τα ημίμετρα της κυβέρνησης.