Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Με τον Ζόραν Ζάεφ επικοινώνησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ με τους δύο τους να έχουν συζήτηση για τη σημασία της εξέλιξης αυτής.

Ο Αλέξης Τσιπρας και ο Ζοραν Ζαεφ συνομίλησαν τηλεφωνικά μετά την επικύρωση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, της απόφασης για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη των Ζόραν Ζάεφ τονίζοντας ότι κανένας δεν θα πίστευε τους ίδιους, τον Νίκο Κοτζια ή τον Νικολά Ντιμιτρόφ, αν πριν 3 χρόνια είχαν πει ότι θα γίνονταν όλα αυτά. Ότι σε μια Ε.Ε. που βρίσκεται σε βαθειά κρίση, όπου ο εθνικισμός και η εθνική περιχαράκωση κυριαρχούν, το μήνυμα της σταθερότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ελπίδας, θα ερχόταν από τα Βαλκάνια και ειδικά από τις προοδευτικές δυναμεις των δυο χωρων.

Υπογράμμισαν ότι οι εξελίξεις αυτές στην περιοχή, είναι ακόμα πιο σημαντικές τώρα που το μειζον ζήτημα είναι η συστράτευση όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε από την πλευρά του τη σημασία που έχουν τα βήματα της χώρας του για τις διμερείς σχέσεις, την περιοχή και την Ευρώπη. Προσέθεσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις στις δύο χώρες έδωσαν το παράδειγμα για την Ευρώπη, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές.

newpost.gr