Τιμητική βράβευση για τον Αιτωλοακαρνάνα Φωκά Ευαγγελινό

Η τιμητική βράβευση του Φωκά Ευαγγελινού στο 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας!

Ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με την βράβευση του Φωκά Ευαγγελινού ως ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα του Φεστιβάλ.

Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας διοργανώθηκε από το Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, με την συνεχή στήριξη του Δήμου Ορεστιάδας, της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. και της τοπική αγοράς. Φέτος το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της εκλιπούσας ηθοποιού Ντίνας Κώνστα.

Παρουσιαστής του φεστιβάλ για εικοστή συνεχόμενη χρονιά ήταν ο Αλέξης Κωστάλας.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο αξιέπαινος χορογράφος με την πολυετή πορεία του στο Χορό, αλλά και την πολύπλευρη προσφορά του στον καλλιτεχνικό χώρο γενικότερα, όπως επίσης και το ατελείωτο έργο που έχει επιδείξει εντός και εκτός συνόρων, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της τελευταίας βραδιάς.

Αφού τον προσφώνησε ο Αλέξης Κωστάλας, προβλήθηκε ένα βίντεο-αφιέρωμα για την πορεία του Φωκά Ευαγγελινού ως χορευτή και ως χορογράφου-σκηνοθέτη. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέας Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης πήρε το λόγο και μίλησε για τον Φωκά, ο οποίος παρέλαβε εμφανώς συγκινημένος το τιμητικό βραβείο, ευχαριστώντας τους διοργανωτές και τονίζοντας ότι θα είναι δίπλα στους νέους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν.

Τον Φωκά Ευαγγελινό τίμησαν και οι νέοι άνθρωποι της Ορεστιάδας, η χορευτική ομάδα φοιτητών Ορεστιάδας (Χ.Ο.Φ.Ο.), οι οποίοι μίλησαν για τη σεμνότητα και την ανθρωπιά του αγαπημένου χορογράφου και δασκάλου.

ogaegreece.com