Τόκιο 2020: Δείτε live την Τελετή Έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με την πραγματοποίηση στις 14:00 ώρα Κύπρου και Ελλάδας, της Τελετής Έναρξης των Αγώνων της Πανδημίας, όπως πολύ εύστοχα έχουν χαρακτηρισθεί.

Με καθυστέρηση ενός έτους εξαιτίας της πανδημίας, με αυξημένη ανησυχία για την εξάπλωση του Covid-19, τις αντιδράσεις των Ιαπώνων για αναβολή τους, τις αντικρουόμενες αποφάσεις για την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες των Σταδίων και την αποχώρηση της Γουινέας από τους Αγώνες, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει σήμερα στο Νέο εθνικό Στάδιο του Τόκιο, υπενθυμίζοντας την ουσία της Ολυμπιάδας, που είναι η επικράτηση της ελπίδας και της ειρήνης.

Δείτε ΕΔΩ ζωντανά την Τελετή Έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων

Η αποστολή της Ελλάδας, θα εμφανιστεί πρώτη στο Στάδιο, έχοντας σημαιοφόρους τους Ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια.

Η παρέλαση των αποστολών θα μειωθεί επειδή οι αντιπροσωπείες θα φτάσουν στη σκηνή με λιγότερο αριθμό ατόμων, ειδικά όσο αφορά τους συνοδούς. Η εμφάνιση θα γίνει με βάση τα ονόματα των χωρών στην ιαπωνική γλώσσα.Στις εξέδρες του Σταδίου για την τελετή θα βρίσκονται μόλις 950 με 1000 VIP καλεσμένους .

Το Νέο Εθνικό Στάδιο, χτισμένο στον ίδιο χώρο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τους αγώνες του 1964, είναι έτοιμο για ένα Ολυμπιακό βάπτισμα που δεν θα είναι εύκολο.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή με ανακοίνωση ενημερώνει σχετικά με την αντικατάσταση του σημαιοφόρου Παύλου Κοντίδη από τον Μίλαν Τραΐκοβιτς, εάν παραστεί ανάγκη.

Με πληροφορίες από Euronews