Από το Τόκιο, στο Παρίσι! Ραντεβού στις 26 Ιουλίου 2024!

Ήταν δύο εντυπωσιακές εβδομάδες στο Τόκιο. Οι Ολυμπιακοί αγώνες στην ιαπωνική πρωτεύουσα μπορεί να μην είχαν κόσμο στα στάδια, να χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό ωστόσο το θέαμα και οι επιδόσεις των αθλητών αποζημίωσαν όσους τους είδαν από την τηλεόραση.

Οι Ολυμπιακοί αγώνων των μεγάλων στιγμών και των πολλών ρεκόρ ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου. Η τελετή λήξης ήταν ένα ακόμη φαντασμαγορικό show από τους Ιάπωνες.

Η απουσία του κόσμου όμως ήταν και πάλι αισθητή. Ο Γιάννης Φουντούλης ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης.

Η ελληνική αποστολή κατέκτησε τέσσερα μετάλλια στο Τόκιο, δύο λιγότερα από το Ρίο όπου είχε κατακτήσει έξι.

Η Ελλάδα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια με τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία και τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος. Οι πολίστες κρέμασαν στο στήθος τους το ασημένιο μετάλλιο και ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους.

Με τη συγκομιδή αυτή η Ελλάδα βρέθηκε στην 36η θέση του πίνακα των μεταλλίων.

Στην κορυφή βρέθηκαν την τελευταία ημέρα οι ΗΠΑ καθώς η Κίνα είχε περισσότερα χρυσά, όμως οι πρωτιές σε μπάσκετ γυναικών και βόλεϊ γυναικών, έφεραν τις ΗΠΑ στην κορυφή με 39 χρυσά (113 μετάλλια συνολικά) και την Κίνα με 38 στην δεύτερη (88 συνολικά). Η οικοδέσποινα Ιαπωνία με 27 χρυσά και 58 μετάλλια στο σύνολο βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Το ραντεβού με τους Ολυμπιακούς αγώνες ανανεώνεται για το 2024 και το Παρίσι. Με την ευχή όλων οι συνθήκες να είναι καλύτερες και να απολαύσουμε σπουδαίο θέαμα.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Παρισιού είναι προγραμματισμένοι για τις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου.

Η γιορτή των Ολυμπιακών μπορεί να ολοκληρώθηκε στο Τόκιο, ωστόσο ακολουθούν οι Παραολυμπιακοί αγώνες που θα ξεκινήσουν στις 24 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου.

sdna.gr