Τοποθετήθηκαν οι κόκκινοι κάδοι στον Δήμο Ναυπακτίας

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν.Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και την εταιρεία Recycom, προχωρά στην πιλοτική έναρξη της δράσης «Κόκκινοι Κάδοι» στοχεύοντας στην ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. 

Τί τοποθετούμε στους κόκκινους κάδους

 1. Ενδύματα και υποδήματα, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά
 2. Λευκά είδη, κουρτίνες και σεντόνια
 3. Τσάντες
 4. Ζώνες

Τί ΔΕΝ τοποθετούμε στους κόκκινους κάδους:

 1. Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα
 2. Χαλιά και Αποκόμματα υφασμάτων
 3. Αζευγάρωτα παπούτσια
 4. Οργανικά απόβλητα / Πλαστικό / Συσκευασίες Χαρτί / Γυαλί / Λάδι

Πού βρίσκουμε τους κόκκινους κάδους:

 • Πλησίον ΚΕΠ (Γρίμποβο), Τ.Κ.Ναυπάκτου 
 • Πλησίον Συλλόγου «Σκέπη» (Τολμίδου 12), Τ.Κ.Ναυπάκτου
 • Πλησίον Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, Τ.Κ.Ναυπάκτου
 • Νίκης Παιωνίου 3 (Ψανή), Τ.Κ.Ναυπάκτου
 • Πλατεία Χορμόβα (πλησίον πρώην ΑΤΜ Εμπορικής Τράπεζας), Τ.Κ.Αντιρρίου
 • Ιερός Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου, Τ.Κ.Γαλατά
 • Είσοδος Δάφνης, Τ.Κ. Δάφνης 

Σημειώνεται ότι, η δημιουργία δικτύου συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων αποσκοπεί στη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Ναυπακτίας, στην επαναχρησιμοποίηση των ρούχων και την ανακύκλωση των υλικών όσων ρούχων δεν είναι κατάλληλα, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ειδών ρουχισμού καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.

Ταυτόχρονα, μέσα από τη δράση στηρίζεται και το έργο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Ναυπακτίας, καθώς τα ενδύματα και υποδήματα που συλλέγονται από τους κόκκινους κάδους, θα καταλήγουν σε νόμιμα αδειοδοτημένο τελικό αποδέκτη όπου με τη συμπλήρωση ενός τόνου ενδυμάτων/υποδημάτων θα επιστρέφεται μία επιταγή αξίας 50 ευρώ για αγορές σε super market, η οποία θα δίδεται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας κ. Ντίνος Ζορμπάς με αφορμή την πιλοτική έναρξη της δράσης σημείωσε: «Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα.  Θα σταθώ ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η λειτουργία των κόκκινων κάδων συμβάλλει στη μείωση του τεράστιου όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, αλλά και στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.  Καλώ τους συνδημότες μας να στηρίξουν τη δράση αυτή και μαζί να συνεργαστούμε ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας αλλά και να τα διδάξουμε στις νεότερες γενιές το μήνυμα της αλληλεγγύης. Ευχαριστώ όλους όσοι συνεργάστηκαν και ιδιαίτερα τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου και τον Δήμο Ναυπακτίας.  Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στο μέλλον καθότι βασική μας στόχευση είναι ο Δήμος μας να συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους πλέον ενεργούς σε επίπεδο ανακύκλωσης».