Τουρκία: Απειλούν πως θα γεμίσουν την Ευρώπη με τζιχαντιστές

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των γειτόνων, καθώς με νέες απειλές προειδοποιούν να κατακλύσουν την Ευρώπη με κακοποιά στοιχεία.

Μετά τις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά το μεταναστευτικό ήρθε η σειρά του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού να δώσει συνέχεια στο παραλήρημα. Μάλιστα ο τελευταίος πήγε τις απειλές ένα επίπεδο παραπάνω προειδοποιώντας πως η Τουρκία θα επιστρέψει όλα τα κακοποιά στοιχεία στις χώρες προέλευσης τους. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είναι σαφές πως αναφέρεται στους Ευρωπαίους τζιχαντιστές, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι τη Συρία για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία συνέλαβε μερικά από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που δραπέτευσαν από τις φυλακές όπου κρατούνταν στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Άγκυρας στην περιοχή αυτή. «Θα τους στέλνουμε ακόμα κι αν έχει ανακληθεί η υπηκοότητά τους». Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα ο Σοϊλού επανέλαβε ότι η Τουρκία θα στείλει τυχόν μαχητές του ΙΚ που συλλαμβάνει πίσω στις χώρες τους, ακόμη κι αν έχει ανακληθεί η υπηκοότητά τους.

«Θα στείλουμε πίσω όσους έχουμε στα χέρια μας, όμως ο κόσμος έχει βρει μια καινούργια μέθοδο τώρα: ανακαλεί τις υπηκοότητές τους.  Λένε ότι θα πρέπει να δικαστούν εκεί όπου συνελήφθησαν. Υποθέτω αυτή είναι ένα νέο είδος διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε. «Δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Θα στείλουμε τα μέλη του Νταές που έχουμε στα χέρια μας πίσω στις χώρες τους, ακόμη κι αν ανακαλέσουν την υπηκοότητά τους», υπογράμμισε ο Σοϊλού. Ήδη από το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός είχε κάνει την προειδοποίηση αυτή και κατήγγειλε την αδράνεια της Ε.Ε. αναφορικά με το θέμα.

pagenews.gr