Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να μην μιλά με τη Ρωσία»

Τουρκία: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να μην μιλάμε με τη Ρωσία έξι μήνες, υποστηρίζει ο Τούρκος αναλυτής και δημοσιογράφος Χακί Οτσαλ.

«Εσείς και εγώ έχουμε το δικαίωμα να κοιτάμε τη Ρωσική Ομοσπονδία με συμπάθεια ή όχι, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να μην μιλήσει με τη Ρωσία όπως έχει για έξι μήνες», ξεκινά στην Milliyet το άρθρο γνώμης του ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τον Χακί Οτσαλ επειδή η στρατιωτική συμμαχία, «της οποίας είναι μέλος η Ελλάδα (σ.σ. ΝΑΤΟ), βλέπει τη Ρωσία ως τον πιο σοβαρό της αντίπαλο εδώ και χρόνια, το αφεντικό αυτής της συμμαχίας, οι ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει εννέα βάσεις στην Ελλάδα με τη δυνατότητα να φτάσει στη Ρωσία από ξηρά και θάλασσα».

«Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Παταγονία (εδώ δεν εννοώ την Αργεντινή και τη Χιλή, φυσικά!) δεν έχει δικαίωμα, ευκαιρία ή πολυτέλεια να κόψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία. Γιατί; Διότι τουλάχιστον κάθε χώρα πρέπει να δημιουργήσει μια μετα-τηλεφωνική-διαδικτυακή σχέση με τη Ρωσία, και τέτοιες τεχνικές σχέσεις απαιτούν συνεχή επικοινωνία», τονίζεται.

Τουρκία: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να μην μιλάμε με τη Ρωσία - Πώς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Όπως σημειώνει ο Χακί Οτσαλ, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πως οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας «έχουν καταστραφεί από τον Φεβρουάριο».

«Δεν έχουμε πλέον σχέση. Δεν συνεργαζόμαστε, δεν επικοινωνούμε», είπε.

Ο Μασλόβ είπε, «Τα επιτεύγματα που έχουμε αναπτύξει για δεκαετίες έχουν μειωθεί στο μηδέν μέσα σε λίγες μέρες. εξαφανίστηκαν», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρέσβης.

«Αν το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές αύριο και βρει μια Ελλάδα που οι σχέσεις της με μια χώρα όπως η Ρωσία είναι ερειπωμένες, πότε και πώς θα μπορέσει να εφαρμόσει το δικό της πολιτικό πρόγραμμα;», διερωτάται ο Χακί Οτσαλ.

«Ο Ρώσος πρέσβης λέει ότι η Ρωσία και η Ελλάδα δεν έχουν καμία επαφή εδώ και έξι μήνες. Ωστόσο, οι δύο χώρες διατηρούν διπλωματικές σχέσεις από το 1828. Θα πρέπει να υπάρξουν πολλές συνομιλίες και επαφές μεταξύ τους από τις εταιρικές σχέσεις του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου», τονίζει.

«Ο Μητσοτάκης έχει χάσει τελείως το μυαλό του;» διερωτάται ξανά ο Τούρκος δημοσιογράφος και αναλυτής.

geostratigika.gr