Τουρκικό ΥΠ.ΕΞ.: «Αβάσιμη η δήλωση της τριμερούς»

Η Τουρκία απορρίπτει ως περιέχουσα αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της, την κοινή δήλωση της τριμερούς Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου που διεξήχθη την Τετάρτη 21/10.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει σύνηθες το φαινόμενο βάσει των προηγούμενων συνόδων των τριών.

«Το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις που δημοσιεύονται από αυτήν την τριμερή, η οποία υποτίθεται ότι έχει ως στόχο την υποστήριξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο στοχεύουν κάθε φορά τη χώρα μας, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών. Η πραγματική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις παράκτιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων. Εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει η ανακοίνωση.

newsbeast.gr