Τούρτα με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Συστατικά

Για τη βάση
180 γρ. φρυγανιά
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
Για τη γέμιση
300 γρ. νερό, βραστό
200 γρ. ζελέ σε σκόνη, κεράσι
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό light
Για το σερβίρισμα
100 γρ. σαντιγί
10 κεράσια
50 γρ. μαρέγκες, σπασμένες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση
Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τη φρυγανιά και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, την κανέλα, και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε καλά το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Πιέζουμε το μείγμα με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο πάχος σε όλη τη βάση.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την χρειαστούμε.
Για τη γέμιση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βραστό νερό, τη σκόνη ζελέ, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σκόνη του ζελέ.
Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες μέχρι να σφίξει.
Για το σερβίρισμα
Ξεφορμάρουμε την τούρτα, τη διακοσμούμε με σαντιγί και κεράσια, και πασπαλίζουμε με σπασμένα μαρεγκάκια.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com