Τούρτα καρπούζι-πεπόνι

Συστατικά

Για τη σαντιγί

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Για την τούρτα

  • 1 κιλό καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κιλό πεπόνι
  • 100 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4
  • 100 γρ. σταφύλια
  • 100 γρ. κεράσια
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σαντιγί

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να πάρει την υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει!
  • Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να γίνει αυτό εξαρτάται από τα λιπαρά της κρέμας, το πόσο παγωμένη είναι η κρέμα, και το πόσο δυνατό είναι το μίξερ μας.
  • Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ αστεράκι 9 mm και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για την τούρτα

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρπούζι σε φέτες πάχους 1-1,5 εκ.
  • Με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 7 εκ. κόβουμε ροδέλες.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το πεπόνι.
  • Στήνουμε σε ένα πιάτο εναλλάξ τις ροδέλες από το καρπούζι και το πεπόνι.
  • Αφαιρούμε τη σαντιγί από το ψυγείο και διακοσμούμε τις τούρτες.
  • Σερβίρουμε με τις φράουλες, τα σταφύλια, τα κεράσια και τα φύλλα δυόσμου.

akispetretzikis.com