Τραγικές εικόνες στη Μόρια: Χιλιάδες πρόσφυγες κοιμήθηκαν στο δρόμο

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στο δρόμο χθες στη Λέσβο.

Σκεπασμένοι μέχρι πάνω, και με ότι πρόλαβαν να σώσουν από το ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, χιλιάδες άνθρωποι, σε μια απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων, κοιμήθηκαν στο δρόμο.

 

 

Μικρά παιδιά, κουλουριασμένα στην αγκαλιά των γονιών τους, άνθρωποι κάθε ηλικίας, κοιμήθηκαν στο δρόμο.

Εκτός αυτού, οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, πράγμα επικίνδυνο λόγω πανδημίας, ενώ δεν υπάρχει κάποια μέριμνα για να τροφή και νερό για τους ανθρώπους αυτούς.

Νέες φωτιές το βράδυ της Τετάρτης

Δυο μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν αμέσως μόλις έπεσε το βράδυ της Τετάρτης, στα τμήματα του καταυλισμού του ΚΥΤ της Μόριας που δεν είχαν καεί από την προηγούμενη πυρκαγιά.

Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες διέμεναν στο καιόμενο τμήμα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις σκηνές τους και προστέθηκαν στις χιλιάδες των άστεγων που βρίσκονται από την Τρίτη, κατά μήκος του δρόμου Μυτιλήνης – Παναγιούδας ή στην είσοδο της πόλης που φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Περί τους 2.000 πρόσφυγες διαμένουν στην είσοδο της Μόριας και σε ότι έχει απομείνει από αυτή, ενώ 11.000 είναι διασπορπισμένοι. Οι κάτοικοι ανησυχούν, μεταξύ άλλων, και για το υγειονομικό κομμάτι της υπόθεσης.

Κι αυτό, διότι στην Μόρια, είχαν βρεθεί 35 κρούσματα κοροναϊού. Από αυτά, εντοπίστηκαν τα οκτώ, ενώ 80 ιχνηλατήσεις αγνοούνται.

Μεταξύ όσων κάηκαν, ήταν και το προαναχωρησιακό κέντρο. Σύμφωνο με πληροφορίες του MEGA, εκεί κρατούνταν 200 άτομα, κάποιοι εξ ΄αυτών για ποινικά αδικήματα. Αυτά τα άτομα θα απελαύνονταν.

https://www.in.gr/