Τραγωδία στο Αγρίνιο: Νεκρός ο 27χρονος Παναγιώτης Πλεξίδας – Έπεσε πάνω στο καθήκον

Τραγική μέρα η σημερινή για το Αγρίνιο, αφού η πόλη θρηνεί ένα νέο παιδί, τον Παναγιώτη Πλεξίδα, 27 μόλις χρονών, το οποίο χάθηκε την ώρα της εθελοντικής προσφοράς του στον συντονισμένο αγώνα εθελοντών και πυροσβεστών για την κατάσβεση φωτιάς στο Καινούργιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη θέση Χαραυγή της Τ.Κ. Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου, ο εθελοντής πυροσβέστης Πλεξίδας Παναγιώτης του Θεοδώρου ετών 27, ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Αγρινίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ανακοίνωση για τον τραγικό θάνατο του εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας της οποίας ο Παναγιώτης ήταν μέλος.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Τελευταίος χαιρετισμός στον 27χρονο σύντροφό μας Παναγιώτη Πλεξίδα 

Είμαστε συγκλονισμένοι/ες. Το πένθος και η θλίψη μας είναι ανείπωτα κι απέραντα. Θρηνούμε τον θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μας, μόλις 27 χρονών, Παναγιώτη Πλεξίδα, γιου της αγωνίστριας του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς Βαλάντης Ευπατρίδη. 

Ο Παναγιώτης έχασε τη ζωή του ως εθελοντής πυροσβέστης  στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως ήταν από μικρό παιδί στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, για να σβήσει τη φωτιά σε παραλίμνια περιοχή στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας. 

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί στον Άγιο Κωνσταντίνο του Αγρινίου.

Αγαπημένοι μας Βαλάντη, Θόδωρε, Ελενίτσα, παρότι τώρα όλα τα λόγια είναι φτώχια, κουράγιο. 

Ακριβέ μας σύντροφε Παναγιώτη καλό ταξίδι. Θα ζεις στις μνήμες μας και στους αγώνες μας για ένα καλύτερο κόσμο και για τα μεγάλα ιδανικά, για τα οποία πρόλαβες κι αγωνίστηκες με πάθος στη σύντομη ζωή σου.