Ο Τραϊανός Δέλλας για Μιχάι, Π.Α.Ο.Κ., Άρη και το δικό του προπονητικό μέλλον

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena FM» έκανε ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος μίλησε για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και τις κινήσεις που έχουν κάνει μέχρι τώρα.

Ο 43χρονος τεχνικός, αναφέρθηκε στον Μιχάι που πάει να κλείσει ο Π.Α.Ο.Κ. και γενικά είπε αρκετά για το ρόστερ που έχει δημιουργήσει ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Μάλιστα θέλησε να αναφερθεί και στην καριέρα του, διαψεύδοντας όλες τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τραϊανός Δέλλας        

Για τον Μιχάι: «Να του δώσω συγχαρητήρια για τη μεταγραφή του. Βάση των χαρακτηριστικών και της ηλικίας του, που δεν συνάδει με τον επαγγελματισμό που έχει, είναι τα στοιχεία που με ώθησαν να τον χρησιμοποιών συνέχεια. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ. Έχει ένα καταπληκτικό χαρακτήρα,  ξέρει να ακούει τις οδηγίες,  το πιο σημαντικό για μένα ήταν η εργατικότητα που δείχνει. Πάει  μια δυο ώρες πριν την έναρξη της  προπόνησης στο γήπεδο και φεύγει δυο ώρες μετά. Έχει όλες τις δυνατότητες για  να ανέβει πιο ψηλά».

Για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει: «Δεν του λείπει κάτι από θέμα ταχύτητας,  δύναμης και αλτικότητας. Αυτό που του λείπει , λόγω ηλικίας,  είναι να μπορεί να διαχειρίζεται  καταστάσεις και το διάβασμα του παιχνιδιού , που έρχεται με την εμπειρία. Κάτι άλλο δεν του λείπει. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει πολλά από τέτοιους παίκτες. Δουλεύοντας τον και αποκτώντας την εμπειρία μέσα  από τα παιχνίδια».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει κεντρικό δίδυμο τον Κρέσπο και τον Βαρέλα: «100% έχει να κερδίσει πολλά ο Μιχάι από αυτό. Είναι ένα παιδί που αφομοιώνει γρήγορα εντολές και οδηγίες. Μόνο να κερδίσει έχει δίπλα σε τέτοιους παίκτες.  Στον Παναιτωλικό όλοι οι αμυντικοί ήταν νεαροί σε ηλικία και ήταν ο πιο έμπειρος. Σε μια μεγαλύτερη  ομάδα μπορεί να έχεις λιγότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά αν είσαι έξυπνος, μπορείς να μάθεις πολλά από τέτοιους παίκτες. Αυτό που έλεγα σε όλα τα παιδιά στον Παναιτωλικό, είναι ότι   μέσα από τη προπόνηση και τα παιχνίδια θα πρέπει να βελτιώνουμε τα λάθη μας. Ο Μιχάι έχει όλες τις προοπτικές».

Για τη δική του  καριέρα του: «Ότι λέω το εννοώ. Αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει τίποτα. Θεωρώ ανεύθυνο να γράφεται οτιδήποτε χωρίς πληροφόρηση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα, είμαι σε διακοπές. Είμαι σε αναμονή. Το ίδιο ισχύει και με την εθνική. Η ομάδα έχει προπονητή. Είναι άδικο και άσχημο να αναλώνονται κάποιοι σε ονόματα. Δεν μ ΄αρέσει να μου το κάνουν και δεν θα το έκανα ποτέ αυτό».

Για τον Τσέρτσι και τον ενδιαφέρον του Άρη: «Όταν ήμουν εγώ, ήταν πιτσιρικάς στη Ρόμα. Είχε μεγάλη εξέλιξη. Είναι γρήγορος, καλός τεχνίτης. Αλλά όταν τον  γνωρίσα εγώ, ήταν πολύ μικρός. Είναι όμως  πολύ καλός παίκτης».