«Στο τραπέζι» το αίτημα για ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής στην Αιτωλ/νία

Τρεις λέξεις που έρχονται αμέσως στο μυαλό με το άκουσμα της προσπάθειας που καταβάλλει το Πανεπιστήμιο Πατρών για την ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής στην Αιτωλοακαρνανία. Θυμίζουμε ότι ήδη λειτουργούν στη χώρα μας αντίστοιχα τμήματα σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα. Η προοπτική λειτουργίας ενός αντίστοιχου τμήματος στην ευρύτερη περιοχή έχει μπει πλέον στο τραπέζι. Απομένει το πολιτικό σύστημα να αποφασίσει.

Χρ. ΜΠΟΥΡΑΣ: «ΣΕ ΒΑΘΟΣ 5ΕΤΙΑΣ»

Αιτωλοακαρνανία

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών θέτει το σχετικό αίτημα στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής και της χώρας γενικότερα και καλεί άπαντες να αγκαλιάσουν την πρόταση για ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής στην Αιτωλοακαρνανία», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας και πρόσθεσε: «Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς μια ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή. Είναι κάτι που το χρειάζεται η Αιτωλοακαρνανία. Το επόμενο βήμα και επιδίωξή μας για τα προσεχή χρόνια είναι η ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε βάθος 5ετίας. Είναι κάτι που αφορά όχι μόνον την ευρύτερη περιοχή, αλλά και όλη τη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια τρίτη Κτηνιατρική σχολή κι αυτή πρέπει να λειτουργήσει όχι στην Αθήνα, αλλά στην περιφέρεια κι εμείς διεκδικούμε αυτό να συμβεί στην Αιτωλοακαρνανία».

Το όλο εγχείρημα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο στάδιο της συζήτησης και της επεξεργασίας, με τα μέχρι τώρα σημάδια να δείχνουν αρκετά ενθαρρυντικά.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΑΚ

Να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών δέχθηκε προσέγγιση και από την Επιτροπή Διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου με στόχο την υπογραφή ενός μνημονίου ευρύτερης συνεργασίας. Ενα κομμάτι αυτής της συνεργασίας δεν αποκλείεται να αφορά και τον τομέα της Εργοφυσιολογίας, με τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ να προσφέρονται ιδανικά.