Τραχανάς κοκκινιστός

Ζεστός, καταπραϋντικός και απίστευτα γρήγορος και απλός ο τραχανάς. Τον απολαμβάνουμε σκέτο ή με μπόλικη θρυμματισμένη φέτα.

 

Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός (ή γλυκός) αλευρένιος
  • 1.200 ml νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, ρίγανη ξερή

Διαδικασία

Σε µια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον τραχανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, ώστε να λαδωθούν καλά. Προσθέτουµε την ντομάτα, το νερό και αλάτι. Όταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10-15 λεπτά ή µέχρι να χυλώσει η σούπα. Σκορπίζουμε τη ρίγανη και, αν θέλουμε, σερβίρουµε µε θρυμματισμένη φέτα.

gastronomos.gr