Τρία σιδηροδρομικά έργα φέρνουν το τρένο στην πόρτα της Πάτρας

Για τα σιδηροδρομικά έργα που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην γραμμή Κιάτο-Πάτρα μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Θάνος Βούρδας πριν από λίγες μέρες σε ραδιόφωνο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο έργο ηλεκτροκίνησης μέχρι το Αίγιο, τις νέες δημοπρατήσεις μέχρι τον Ψαθόπυργο, την έναρξη του έργου μέχρι το Ρίο.

Συγκεκριμένα για τα έργα στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο είπε πως ολοκληρώνεται το έργο της διπλής γραμμής μέχρι το Αίγιο και πως μέχρι τον Οκτώβριο θα προκηρυχθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης το οποίο θα διαρκέσει 2 χρόνια. Προσδιόρισε τη λειτουργία της γραμμής μέχρι το Κιάτο για το τέλος του έτους με δρομολόγιο που θα γίνεται από ντιζελοκίνητα τρένα (με αλλαγή της ηλεκτράμαξας στο Κιάτο), γραμμή που είχε διακοπεί από το 2008.

Για το επόμενο τμήμα από το Αίγιο μέχρι τον Ψαθόπυργος τόνισε ότι μέχρι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν προκηρυχθεί οι υπολειπόμενες εργασίες (στρώσιμο γραμμής, ηλεκτροκίνηση, σταθμοί) με ορίζοντα την διετία. Ουσιαστικά με αυτά τα έργα μέχρι το 2020 το τρένο θα μπορεί να φτάσει μέχρι τον Ψαθόπυργο.

Σχετικά με το έργο Ψαθόπυργος-Ρίο είπε πως είμαστε εν αναμονή υπογραφής της εργολαβίας, που φτιάχνει την υποδομή, δηλαδή τον χώρο, που θα υποδεχθεί τις γραμμές, τις στάσεις, την ηλεκτροκίνηση, νομίζω ότι αυτό μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση προκειμένου να γίνουν οι μελέτες εφαρμογής και να μπει ο εργολάβος να ξεκινήσει να δουλεύει.

Νίκος Καραγιάννης – ypodomes.com