Ο Γ. Τριανταφυλλάκης στον Antenna Star: «Οδηγούμαστε σε ερημοποίηση» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα «Άκου τώρα να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά  ο Δήμαρχος Αστακού κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης,  με τον οποίο συνομιλήσαμε για την στάση εργασίας που πραγματοποίησε χθες ο Δήμος Ξηρομέρου, δηλώνοντας με αυτή του την ενέργεια τη αντίθεση του στην απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το κατάστημά της στην πόλη του Αστακού.

«Συνεχίζουμε δυναμικά τις αντιδράσεις μας», είπε ο κ. Τριανταφυλλάκης,  «γιατί το γεγονός του κλεισίματος του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Αστακό έρχεται για να βάλει ταφόπλακα στην ανάπτυξη της περιοχής, στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό του δήμου Ξηρομέρου».

Αναφερόμενος στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πληθυσμού, υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι του Δήμου «είναι ηλικιωμένοι και άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με την αγροτοκτηνοτροφία και τον πρωτογενή τομέα, και δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα. Για μια απλή συναλλαγή που θέλει ταυτοπρόσωπη παρουσία καταλαβαίνεται», παρατήρησε, «ότι θα υπάρξει ταλαιπωρία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα του Δημότη μας».

«Ήδη», όπως επεσήμανε στη συνέχεια, «έχουμε αποψιλωθεί από πολλές υπηρεσίες, όπως το Ειρηνοδικείο, που υπήρχε παλιότερα, τα Αστυνομικά τμήματα και τα Κέντρα Υγείας μας, τα οποία είναι υποστελεχωμένα, γεγονός που αυτό που λέμε αποκέντρωση στην Ελλάδα δεν δούλεψε ποτέ».

Τέλος απηύθυνε παράκληση και προς τον κ. Λιβανό, τους βουλευτές του νομού και τον περιφερειάρχη, καθώς και προς την κεντρική εξουσία, με την οποία, όπως δήλωσε, «υπάρχει μια επικοινωνία το τελευταίο διάστημα, να επιτείνουν τις ενέργειες τους, γιατί «ουσιαστικά» όπως ανέφερε, «οδηγούμαστε σε μια ερημοποίηση της περιοχής».

Ακούστε στη συνέχεια ολόκληρη τη συζήτηση του κ. Τριανταφυλλάκη, με τον Λευτέρη Τηλιγάδα, στο ηχητικό που ακολουθεί: