Τριήμερο Εθνικό Πένθος για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά με εντολή Μητσοτάκη

Εθνικό πένθος κηρύσσεται, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα της κηδείας της.

Σε Εθνικό Πένθος θα βρίσκεται η Ελλάδα την Τετάρτη μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, εθνικό πένθος κηρύσσεται, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά.

Επίσης, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Παράλληλα, την αναβολή όλων των κοινοβουλευτικών εργασιών της τρέχουσας εβδομάδας ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού της μνήμης της Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τα κόμματα.

Θλίψη και συγκίνηση έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο χαμός της Πρόεδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο Νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος. Η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας προς το πρόσωπο της Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία έδωσε ξανά τη μάχη με τον καρκίνο.

Η νέα διάγνωση που έγινε κατά τη νοσηλεία της στον Ευαγγελισμό, δεν άφηνε σχεδόν κανένα περιθώριο στους ιατρούς για θεραπευτική αντιμετώπιση, καθώς ο καρκίνος εντοπίστηκε στην κοιλιακή χώρα. Για «βαριά, μη αναστρέψιμη κατάσταση» έκαναν λόγο οι γιατροί, μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος όλων των εξετάσεων, με την ίδια να ενημερώνεται για την κρισιμότητα της κατάστασής της.

voria.gr