Τρίκορφο: 33 υδροφόρα οχήματα και περισσότεροι από 130 πυροσβέστες και εθελοντές

Με ανάρτησή του ο ίδιος ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλειος Γκίζας, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πολύ μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Τρίκορφο Ναυπακτίας θέλοντας παράλληλα να ενημερώσει άπαντες για την πολύ μεγάλη φωτιά.

«Θα ήθελα να απευθύνω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου στην Περιφερειακή Διοίκηση Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος, στην Πολιτική Προστασία, στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ναυπάκτου και των άλλων περιοχών, στις εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, στους εθελοντές και σε όλους όσοι συνέβαλαν καθοριστικά στη διαχείριση της κατάστασης για τον περιορισμό της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε εχθές στο πευκόδασος του Τρικόρφου και η οποία έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ όσους συνεχίζουν να παραμένουν στο μέτωπο της φωτιάς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εστίες που έχουν απομείνει και να αποτρέψουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Συνολικά 33 υδροφόρα οχήματα και περισσότεροι από 130 πυροσβέστες και εθελοντές επιχείρησαν στο σημείο αποτρέποντας τη φωτιά να επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, τόσο λόγω της δυσβατότητας της περιοχής όσο και των ισχυρών ανέμων.

Εξόχως σημαντική η συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου μας, που συνέδραμαν την επιχείρηση κατάσβεσης με υδροφόρα οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα. Τέλος, ευχαριστώ προσωπικά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μαυρομμάτη.

Ο συντονισμός και η συνεργασία όλων συνέβαλαν καθοριστικά στο να αποτραπούν ακόμη πιο δυσάρεστα γεγονότα. Η καταστροφή που υπέστη το πευκόδασος μάς θλίβει και μας θέτει σε επαγρύπνηση».