«Τριχωνίδα Α.Ε.»: Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τριχωνίδα Α.Ε. στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Imperial, στο Αγρίνιο.

Όπως ανακοινώθηκε, η συμμετοχή των μετόχων – φορέων κι ΟΤΑ στη Γενική Συνέλευση ήταν σημαντική καθώς ξεπέρασε το 85%.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας Γ. Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου, αναφέρθηκε στην επιτυχή υλοποίηση του τοπικού προγράμματος CLLDLeader. Επιτυχία που συνοδεύεται από την πρόσφατη αύξηση του προϋπολογισμού της Δ.Δ. κατά 1.800.000,00€ σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαναστασίου, η αύξηση είναι η δεύτερη που σημειώνεται ύστερα από την αύξηση του προηγούμενου έτους κατά 4.000.000 €.

Έτσι, η Τριχωνίδα ΑΕ, υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης από την ίδρυσή της, το οποίο αγγίζει συνολικά τα 12.000.000 € Δημόσια Δαπάνη φτάνοντας τελικά στα 24.000.000 € υπολογίζοντας την ιδιωτική συμμετοχή των επενδυτών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αγρινίου έκανε αναφορά στους στόχους της εταιρείας για το επόμενο διάστημα και την προοπτική οι Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ να μετασχηματιστούν σε Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης για τα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Καφρίτσας, αναφέρθηκε διεξοδικά στη πορεία και τα έργα του τοπικού προγράμματος Leader. Τόνισε ότι πρόκειται για συνολικά πενήντα έργα που καλύπτουν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας (μεταποίηση, τουρισμός, χώροι εστίασης, βιοτεχνίες, υπηρεσίες) με ποιοτικά, καινοτόμα χαρακτηριστικά και περιβαλλοντικό σχεδιασμό τα οποία αναμένεται να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα και στις υπηρεσίες της περιοχής καθώς και δεκάδες νέες θέσεις απασχόλησης.

Στη Γ.Σ. προήδρευσε ο Διευθύνων  Σύμβουλος της εταιρείας κ. Βασίλης Φωτάκης, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, ο οποίος παρουσίασε τα θέματα της συνέλευσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην άριστη συνεργασία της διοίκησης με τους μετόχους και τους εργαζόμενους, τους οποίους και ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και την συνεισφορά τους στο έργο της εταιρείας.

Τέλος, στη Γ.Σ. παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων Θέρμου, Αμφιλοχίας, Ακτίου – Βόνιτσας, της Π.Ε.Δ.Δ.Ε., καθώς και του Επιμελητηρίου και της Ένωσης Αγρινίου.