Τρούφες σοκολάτα μπανάνα

Συστατικά

400 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. μπανάνα, καθαρισμένη
100 γρ. κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης

General
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Αλέθουμε τη μπανάνα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει κρέμα και να μην έχει καθόλου κομματάκια.
Μεταφέρουμε τη μπανάνα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ. το οποίο έχουμε στρώσει με διαφανή μεμβράνη.
Μεταφέρουμε το ταψάκι στο ψυγείο σκεπασμένο καλά με τη μεμβράνη που προεξέχει μέχρι να κρυώσει, για περίπου 3-4 ώρες.
Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια 3×3 εκ.
Πασπαλίζουμε τις τρούφες με το κακάο.
Σερβίρουμε.
akispetretzikis.com