Ο Α. Τσίπρας κατά της κατάργησης των Παν. Τμημάτων σε Αιτωλ/νία και Ηλεία (Videos)

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. έχει σειρά συναντήσεων με αιρετούς, εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της Ηλείας, αγρότες, επαγγελματίες και φοιτητές

Από την Ηλεία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών στην περιφέρεια μετά την άρση του «lockdown».

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία επέλεξε το νομό ως πρώτο σταθμό των περιοδειών αυτών, αναγνωρίζοντας τα μείζονος σημασίας ζητήματα που τον απασχολούν: εκτός πανεπιστημιακού χάρτη η Ηλεία, σε τέλμα ο οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό, Νοσοκομεία με ελλιπές και με μετακινούμενο ιατρικό προσωπικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που έφτασε στον Πύργο λίγο μετά τις 11 το πρωί, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ πολίτης του πρόσφερε ένα γαρύφαλλο. Συνομίλησε με αρκετούς πολίτες και καταστηματάρχες της πλατείας Δικαστηρίων και της Κεντρικής Πλατείας, κατά τη διάρκεια της βόλτας που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος του και τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ., Διονύση Καλαματιανό. Πολλοί του έθεσαν τα ζητήματα, που απασχολούν τον νομό, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί, που του είπαν να δεσμευτεί ότι όταν εκλεγεί πρωθυπουργός θα καταργήσει το εργασιακό νομοσχέδιο, που φέρνει προς ψήφιση η Νέα Δημοκρατία. «Δυστυχώς ο νομός Ηλείας είναι ξεχασμένος από τους σημερινούς κυβερνήτες. Είναι δυστύχημα, γι’ αυτό ήρθα, για να αναδείξω τα προβλήματα» τους απάντησε.

Στη συνάντηση που είχε με φορείς της περιοχής, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παγώσει η απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάργηση των 4 τμημάτων σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία και μέσα από διαβούλευση να δούμε το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Δεν μπορείς να έρθεις με το «αποφασίζω και διατάζω» και να ισοπεδώνεις μια περιοχή» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. επισήμανε ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος το 2026, στεροώντας από την περιοχή μια δίκαιη και ισότιμη προοπτική ανάπτυξης.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των μονάδων υγείας της Ηλείας και στα προβλήματα, που οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας, αφού στο νοσοκομείο Πύργου μετά την παραίτηση 3 παθολόγων, έχει μείνει μόνο ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής και καθημερινά πηγαινοέρχονται παθολόγοι από τα Νοσοκομεία της Πάτρας για να καλυφθούν οι εφημερίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με τους προέδρους των σωματείων εργαζομένων των Νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων, ενώ θα επισκεφθεί το Τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στις 17:30, θα συναντηθεί με νέους εργαζόμενους, φοιτητές, αγρότες και επαγγελματίες στην Κουρούτα.

avgi.gr