Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την πανδημία για να κυβερνάει αυταρχικά»

Ανέβασε τους τόνους ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε πως ακολουθεί μία στρατηγική πολιτικά αποκρουστική αλλά και ηθικά ασυγχώρητη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπολιτευτικής κριτικής είπε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη “έχει πολλά γραμμάτια να ξεπληρώσει και πολλά συμβόλαια να εκτελέσει” για να συμπληρώσει πως “διαχειρίζονται τα λεφτά του κράτους σαν να είναι κληρονομιά τους, δηλαδή τον ιδρώτα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο κι αν τον πολεμούν τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας δεν πρόκειται να υπογράψει αυτά τα συμβόλαια “όσες συκοφαντικές επιθέσεις, δολοφονίες χαρακτήρα, προανακριτικές παρωδίες και ειδικά δικαστήρια κι αν στήσουν”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αφού κατήγγειλε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «δεν έρχεται στη Βουλή» και ότι «συνεχίζει να κρύβεται και να φυγομαγεί» αγνοώντας τις ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ανέπτυξε τρία σημεία που κατά την γνώμη του αποτελούν δείγμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ: Το πρώτο είναι ότι η κυβέρνηση βάζει στο σημάδι τη νέα γενιά αυτού του τόπου, το δεύτερο είναι η στάση του πρωθυπουργού απέναντι στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του και το τρίτο η απαξίωση του πολιτεύματος και του κοινοβουλίου.

Τσίπρας: Είμαστε δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι

«Οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας, έγιναν χρυσή ευκαιρία για να κυβερνηθεί η χώρα με έναν πρωτοφανή αυταρχικό τρόπο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας με την επισήμανση πως η βουλή υπολειτουργεί και πως η κυβέρνηση νομοθετεί τις πλέον εμβληματικές πτυχές του προγράμματός της χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Μάλιστα επικαλέστηκε και το πρόσφατο τραγούδι του ράπερ Μιθριδάτη για να τονίσει πως στα χρόνια του κ. Μητσοτάκη το Σύνταγμα δυστυχώς μετατρέπεται απλά στο όνομα μίας πλατείας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να επιβάλει «ένα καθεστώς ασυδοσίας του πλούτου και εξουθένωσης της μεγάλης πλειοψηφίας».

Τα μέσα δε που χρησιμοποιεί όπως είπε είναι το δόγμα Νόμος και τάξη που αποτελεί πλέον μία νέα κανονικότητα, τη μονοφωνική προπαγάνδα που η χώρα ζει για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση, την θεσμοθετημένη ατιμωρισία και ασυλία όχι μόνο για τραπεζίτες και αυτουργούς της εκατόμβης της πανδημίας αλλά και για επιτελικούς που συμπεριφέρονται σαν πειρατές.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και τόνισε πως «ο κόσμος που υπερασπιζόμαστε εμείς είναι ο κόσμος της κοινωνικής πλειοψηφίας, της παραγωγής και της προστιθέμενης αξίας, των νέων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο» και ο κόσμος αυτός δεν πρόκειται να υπογράψει καμία ανακωχή με το χθες. Σημείωσε πως ο κόσμος αυτός διψάει για Δικαιοσύνη παντού και για μία δίκαιη κοινωνία που μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες όλων.

Ως εκ τούτου επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο «που θα το υπογράψουμε μαζί και μαζί θα το υπογράψουμε», ένα συμβόλαιο που προϋποθέτει όμως κάποιους όρους για το «μεγαλύτερο κόμμα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης” όπως περιέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ανέφερε ότι απαιτείται συστράτευση, αγώνας και συνέπεια από βουλευτές, μέλη του κόμματος και δημοκρατικούς πολίτες “για να μην επιτρέψουμε η χώρα να γυρίσει δεκαετίες πίσω».

ethnos.gr