Τσίπρας στο Open: «Ο Μητσοτάκης σε vertigo – Η Kυβέρνηση σε αποδρομή» (Video)

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο OPEN και τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου

Eφ’ όλης της ύλης συνέντευξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του OPEN TV και την Πόπη Τσαπανίδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι «βρίσκεται σε vertigo» και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του στον πρόσφατο ανασχηματισμό και το τηλεφώνημα στον ναύαρχο ε.α. Ευάγγελο Αποστολάκη, επισημαίνοντας ότι φέρθηκε υποκριτικά και επιχείρησε διεμβολισμό. «Αν ήθελε συνεννόηση ας με έπαιρνε τηλέφωνο», ανέφερε χαρακτηριστικά» ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Χρήστου Στυλιανίδη στη θέση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι τον γνωρίζει και έχουν συνεργαστεί μαζί του από την εποχή που ήταν Ευρωπαίος Επίτροπος, χαρακτηρίζοντας ως πολιτικό με ανοιχτό μυαλό, ωστόσο δε γνωρίζει τις δυνατότητές του για το συγκεκριμένο υπουργείο. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλεψε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Στυλιανίδης δεν είναι στέλεχος της ΝΔ, αναφέροντας ότι «δεν μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη στην Επικράτεια».

Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι η φθορά του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του θα είναι ραγδαία ενώ σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όπως υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και ότι θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης του τόπου.

Παράλληλα κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εξελέγη πριν από τρία χρόνια ξεγελώντας τη μεσαία τάξη με τρία επιχειρήματα ότι θα φέρει λιγότερους φόρους ασφάλεια και καλύτερες δουλειές. Τι έχει κάνει αυτά τα δύο χρόνια σε αυτούς τους τρεις τομείς; Έχει χειροτερέψει τα πράγματα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα σχολίασε ότι «αντί για λιγότερους φόρους στη μεσαία τάξη, έχει φέρει μία τραγική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης. Με τις ανατιμήσεις με την ακρίβεια. Αντί για ασφάλεια βλέπουμε τους πολίτες να ζουν σε ένα καθεστώς τρομακτικής ανασφάλειας δηλαδή και αντί για καλύτερες δουλειές έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων σε ένα εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση του 8ωρου και τη θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών».

Ο εμβολιασμός Πολάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε και για την πανδημία του κορονοϊού και τα εμβόλια ενώ όταν ερωτήθηκε συγκεκριμένα για τον εμβολιασμό του πρώην αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι βουλευτής Χανίων, εμβολιάστηκε και μάλιστα ανέφερε ότι «χθες το απόγευμα μου έστειλε την εικόνα στο sms στην εικόνα του εμβολιασμό.

ethnos.gr