Τσίπρας: «Ξεκινά από την Εύβοια περιοδείες σε όλη τη χώρα»

Πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα, με πρώτο σταθμό την Εύβοια, ξεκινά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Εύβοια ξεκινά περιοδείες σε όλη τη χώρα την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία.

Ο συμβολισμός της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Εύβοια συνδέεται με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τον νομό τον προηγούμενο Αύγουστο αλλά και τις πλημμύρες που ακολούθησαν λίγες εβδομάδες αργότερα, επιδεινώνοντας την κατάσταση για τους πληγέντες κατοίκους. Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές στην περιφέρεια, κάτι στο οποίο θα συμβάλει και ο προγραμματισμός 13 αναπτυξιακών συνεδρίων, όπου και θα καταγραφούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί αδιάφορη τις εξελίξεις σε δύο κρίσιμα μέτωπα αυτό της πανδημίας αλλά και της ακρίβειας, αρνούμενη να λάβει μέτρα που θα μπορούσαν να εκτονώσουν την κατάσταση (π.χ. ενίσχυση του ΕΣΥ) και να ελαφρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, επιμένοντας πως θα πρέπει να υπάρξει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, κάτι που θα προκαλούσε κατά τις εκτιμήσεις ελάφρυνση έως και 35% στους καταναλωτές.

ieidisis.gr