Δ. Τσιρόγλου στον Antenna Star: «Η Ε.Ο.E.Δ. Ι.Π. Μεσολογγίου στην Ελασσόνα» (Ηχητικό – Photos)

H Εθελοντική Ομάδα Έρευνα και Διάσωση Μεσολογγίου βρέθηκε από το βράδυ της Πέμπτης κοντά στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας και έζησε από κοντά τον φόβο και την αγωνία των ανθρώπων που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται και έχουν ανάγκη από άμεση στήριξη και βοήθεια.

Σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του Antenna Star 103.5 «Άκου τώρα να δεις» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λευτέρης Τηλιγάδας φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Επικεφαλής της ομάδας και ιδρυτής της κ. Διονύσης Τσιρόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποστολή.

Η ομάδα εγκαταστάθηκε στο Δαμάσι  όπου είχε εγκατασταθεί το κέντρο επιχειρήσεων και αφού ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλίας, έκανε έναν έλεγχο για να γνωρίσει την περιοχή και από την άλλη μέρα το πρωί, ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους σεισμόπληκτους της περιοχής. Έστησε σκηνές σε διάφορα χωριά που πλήγηκαν από τον σεισμό, έστησαν τροχόσπιτα στη βάση τους στο Δαμάσι και παρείχαν κάθε υπηρεσία που τους ζητήθηκε.

Περισσότερα όμως για τη δράση της Ομάδας στη Θεσσαλία μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί:

 

Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε ότι η Eθελοντική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης – Ε.Ο.Ε.Δ Ι.Π Μεσολογγίου ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2007. Εμπνευστής και Ιδρυτής αυτής της προσπάθειας είναι ο Διονύσης Τσιρόγλου που μαζί με μια παρέα νέων ανθρώπων έκανε το όνειρο του πραγματικότητα.

Όλοι μαζί οδηγούμενοι από ένα συναίσθημα ανιδιοτέλειας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο δίχως τυμπανόκρουσιες, μεγάλα λόγια και δίχως να αποσκοπούν  σε προσωπικά οφέλη. Από τότε η Ε.Ο.Ε.Δ είναι μια εθελοντική διασωστική και ανθρωπιστική οργάνωση, με πάρα πολλές επιχειρήσεις και αποστολές  σε όλη την Ελλάδα. Η Ε.Ο.Ε.Δ. εκτελεί ένα έργο, μια εργασία, ένα καθήκον με θέλησή και με μοναδικό κίνητρο ένα συναίσθημα ευθύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης και αλτρουισμού. Η Ε.Ο.Ε.Δ από το 2009 είναι ενταγμένη  στα μητρώα της Πολιτικής Προστασίας με Αρ. μητρ. 38/2009.Επίσης από το 2013 ανήκει και στα μητρώα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας  με Αρ. μητρ. 7/29/015/2013.

Με την ομάδα μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: [email protected]

ή στο τηλέφωνο: 6 9 4 2 2 1 1 8 8 6

Η Διεύθυνση της ομάδας είναι Κύπρου 39  Τ.Κ. 30200 Μεσολόγγι