Μ. Τσιρώνη και Μ. Ορφανού στον «Antenna Star Radio FM 103.5» (Ηχητικό)

Το έργο «Με Δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά απολαύσουν οι θεατές στην ταράτσα του τσιμεντέντιου κτιρίου (Δωρεάς Παπαστράτου) καθημερινά εκτός Δευτέρας στις 9:15 στο Αγρίνιο.

Για το συγκεκριμένο έργο μίλησαν στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον «Antenna Star Radio FM 103.5» η σκηνοθέτης και υπεύθυνη για τη μουσική επιμέλεια Μαίρη Τσιρώνη καθώς και η ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Ορφανού.

Το κείμενο αυτό των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά που γράφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, την εποχή των παχιών αγελάδων για την Ελλάδα και της ιδιωτικής τηλεόρασης, είναι απόλυτα ελληνικό, δραματικό στη βάση του. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια τη συγγραφέα: «Τα έργα μας δεν είναι κωμωδίες. Απλώς οι καταστάσεις με τις οποίες καταπιανόμαστε είναι ιδωμένες από μια γωνία λίγο… λοξή». Αυτό έδωσε βήμα στις γυναίκες, ίσως για πρώτη φορά όταν γράφτηκε. Και κάπως έτσι, με χιούμορ και σαρκασμό, προκύπτει το γέλιο. Πρωτοανέβηκε το 1995 στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων από τον Λευτέρη Βογιατζή και ξεχώρισε αμέσως χάρη στις αυθεντικές φιγούρες των ηρωίδων του, καθώς και για τη φυσικότητα των διαλόγων του.

Να σημειωθεί ότι το έργο θα μπορούν να το παρακολουθήσουν οι θεατές έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός θέσεων που είναι 30 ανά παράσταση.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη της Μαίρης Τσιρώνη και της Μαρίας Ορφανού στον «Antenna Star Radio FM 103.5»: