Τσουρέκι γεμιστό με μαρμελάδα φράουλα και μπισκότο

Υλικά

Για τη ζύμη

    • 570 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
    • 140 γρ. ζάχαρη
    • 2 αυγά
    • 200 ml γάλα
    • 1 γρ. μαστίχα Χίου
    • 5 γρ. μαχλέπι
    • 1 βανίλια
    • λίγο αλάτι
    • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
    • 50 ml χυμό πορτοκάλι
    • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
    • 1 κύβο  Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
    • 1 ασπράδι αυγού (για επάλειψη)

Για τη γέμιση

    • 1 Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
    • 1 φάκελος  Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ

Για το γαρνίρισμα

  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ (προαιρετικά)

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το βούτυρο. Προσθέτουμε τη  Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει.

Βάζουμε το μείγμα της μαγιάς με τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε με γάντζο, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου. Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, έως ότου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και πλέκουμε, ανά δύο, τα τσουρέκια. Τα βάζουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC. Αλείφουμε τα τσουρέκια με το ασπράδι και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Κόβουμε στη μέση τα τσουρέκια και γεμίζουμε με τη Μαρμελάδα Φράουλα Fytro και το   Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ. Για το γαρνίρισμα, λιώνουμε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και επικαλύπτουμε τα τσουρέκια.

olivemagazine.gr