Βαν Μόρισον: Αντιδράσεις για την καραντίνα

Σε μουσικούς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα από την στέρησης της εργασίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού θα διαθέσει ο Βαν Μόρισον τα κέρδη που θα προκύψουν από τρία καινούργια τραγούδια που ηχογράφησε. Μέσα από αυτά τα τραγούδια ο διάσημος καλλιτέχνης θέλησε να διαμαρτυρεί για τα καθολικά lockdown που έχουν επιβληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο με αποτέλεσμα να πλήττεται ανεπανόρθωτα ο καλλιτεχνικός χώρος.

'Rave on, Van Morrison': Irish celebrate legend's 75th...

«Η καραντίνα στερεί από τους ανθρώπους τις δουλειές τους και τις ελευθερίες τους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Πιστεύω πως η ζωντανή μουσική είναι πολύ σημαντική και ανησυχώ πως δεν θα επιβιώσει αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας» δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος συμπληρώνοντας με νόημα πως «χωρίς ζωντανή μουσική ο κόσμος θα ήταν ένα φτωχότερο μέρος καθώς αυτή συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία».

Οι παραπάνω απόψεις του του Ιρλανδού τραγουδοποιού και ερμηνευτή, πάντως, που τάσσονται ξεκάθαρα εναντίον των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων από επώνυμους και ανώνυμους πολίτες. Μεταξύ αυτών και ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας Robin Swann ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς πως τα καινούργια τραγούδια του περιέχουν επικίνδυνα μηνύματα.

protothema.gr