Γ. Βαρεμένος: «Και η Αιτωλ/νία στο «70άρι» ενίσχυσης των παραγωγών ελιάς Καλαμών»

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Γιώργος Βαρεμένος με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στα 70 ευρώ ανά στρέμμα ενίσχυσης των παραγωγών ελιάς Καλαμών.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Το εβδομηντάρι ευρώ ανά στρέμμα ενίσχυσης των παραγωγών ελιάς Καλαμών, φαίνεται να έχει στοιχειώσει. Τη στιγμή που η Αιτωλοακαρνανία είχε αρχικά εξαιρεθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μετά από πολύμηνες προσπάθειες και πιέσεις εντάχθηκε τελικά μετά από απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για πρώτη φορά όμως και σε αντίθεση με ότι έχει συμβεί στις άλλες περιοχές η εκταμίευση συνδέθηκε με τον συμψηφισμό της επιστρεπτέας προκαταβολής με αποτέλεσμα εκτός των άλλων να μπλέξει σε νέα γραφειοκρατικά γρανάζια. Πιο συγκεκριμένα μέσω της Α.ΑΔ.Ε. πρέπει τώρα να ξεκαθαριστεί ποιοι είναι υπόχρεοι συμψηφισμού και μετά το ξεσκαρτάρισμα να προχωρήσει η διαδικασία για την πληρωμή στους δικαιούχους.

Κάτι που στις υπόλοιπες περιοχές ήταν μια απλούστερη διαδικασία στην Αιτωλοακαρνανία εξελίσσεται σε έναν εκτός των άλλων γραφειοκρατικό μαραθώνιο που κάποια στιγμή πρέπει να λάβει ένα τέλος».