Βαρεμένος: «Ιδού το πασχαλιάτικο δώρο ενός fund σε ευάλωτο δανειολήπτη της Μακρυνείας»

Βαρεμένος: «Ιδού το πασχαλιάτικο δώρο ενός fund σε ευάλωτο δανειολήπτη της Μακρυνείας»

Γιώργος Βαρεμένος: Για την Τετάρτη του Πάσχα έχει ορισθεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας δανειολήπτη στην Μακρυνεία της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι ο τρίτος πλειστηριασμός, αφού οι δύο πρώτοι απέβησαν άγονοι.

Το αθεόφοβο fund  με έδρα σ’ έναν  δρόμο της Ιρλανδίας, έχει προσδιορίσει την εμπορική αξία του ακινήτου σε 80.000 ευρώ. Ο δανειολήπτης, που αντιμετωπίζει την κάνη του πλειστηριασμού, ανήκει στους ευάλωτους, αφού το ετήσιο εισόδημά του είναι 7.000 ευρώ. Πώς λοιπόν να ανταποκριθεί στην απαίτηση για άμεση καταβολή 15.000 ευρώ προκειμένου να ορισθεί το ποσόν των δόσεων μετά από οποιαδήποτε ρύθμιση;

Αν το fund, μετά από έναν ακόμη άγονο πλειστηριασμό, ασκήσει το δικαίωμά του να αγοράσει αυτό την κατοικία, το πολύ-πολύ να την σκοτώσει, προκειμένου και πάλι να αποκομίσει κέρδος, αφού θα εχει αποτύχει να κερδοσκοπήσει στο ύψος της εμπορικής αξίας που το ίδιο καθόρισε. 

Είναι φανερό ότι στην χώρα που το ύψος του ιδιωτικού και δημοσίου χρέους αγγίζει τα 800 δισ. ευρώ, απαιτείται μία άμεση λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε την πρότασή του για το ιδιωτικό χρέος και την προστασία της πρώτης κατοικίας και ο λαός δεν έχει παρά να την πληροφορηθεί και να αποφασίσει στις εκλογές.

Διαβάστε επίσης: Θάνος Πλεύρης: «Δε θα επιτρέψω την προσβολή των θεσμών και των λειτουργιών του Ε.Σ.Υ.»