Γ. Βαρεμένος: «Ποτέ ξανά στο έρεβος του μίσους και της βαρβαρότητας»

«Το θρησκευτικό και εθνικιστικό μίσος απειλεί να γυρίσει την ανθρωπότητα αιώνες πίσω», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Λονδίνο, που επρόκειτο να γίνει στη Βουλή των Λόρδων, αλλά, λόγω του «κόκκινου συναγερμού» στη Βρετανία και του κλεισίματος του Κοινοβουλίου, έγινε σε παρακείμενη αίθουσα του Αββαείου του Ουέστμινστερ.

Ο κ. Βαρεμένος εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς των θυμάτων της παρανοϊκής επίθεσης τυφλού μίσους στο Μάντσεστερ. «Θύματα παρόμοιου μίσους», είπε, «έπεσαν οι Έλληνες του Πόντου με τις σφαγές, τις διώξεις και τον ξεριζωμό». «Εμείς», τόνισε, «δεν κηρύττουμε το μίσος έναντι του οποιουδήποτε, ούτε εναντίον αυτών που διέπραξαν τη γενοκτονία. Θέλουμε τη συνεννόηση με την Τουρκία, η οποία καλείται να συμφιλιωθεί με το ίδιο το ιστορικό παρελθόν της, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό».

Ο κ. Βαρεμένος ευχαρίστησε τον λόρδο Στόουν και όσους, όπως είπε, «ενισχύουν τον αγώνα της ιστορικής μνήμης εναντίον της λήθης». Οι οποίοι, κατέληξε, «ουσιαστικά συμβάλλουν στην προσπάθεια της ανθρωπότητας να μην κατρακυλήσει ποτέ ξανά στο έρεβος του μίσους και της βαρβαρότητας».