Βασιλόπιτα χιονονιφάδα

Συστατικά

3 αβγά, μεσαία
150 γρ. γάλα
150 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3 γρ. μαχλέπι
1 γρ. μαστίχα
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

General
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι, τη μαστίχα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην ειδική φόρμα σιλικόνης σε σχήμα χιονονιφάδας και ψήνουμε 40-50 λεπτά. Ιδανικά τοποθετούμε τη φόρμα σιλικόνης σε ένα ταψί για να μπορέσουμε να τη μεταφέρουμε στον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το φλουρί!
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com