Vegan κρέμα σοκολάτας

Συστατικά

  • 80 γρ. κακάο, σε σκόνη
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 γρ. γάλα καρύδας
  • 120 γρ. νερό
  • 60 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 30 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • φρούτα, της αρεσκείας σας
  • φυτική κρέμα γάλακτος, λίγη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά (το κακάο και το κορν φλάουρ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα καρύδας και το νερό ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το σιρόπι σφένδαμου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους στο μείγμα μας.
  • Τέλος, ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, με το σύρμα, για 7-9 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
  • Μεταφέρουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά με λίγη φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας και blueberries με φράουλες.

akispetretzikis.com