Βελόπουλος: Αφήσατε τη Δ.Ε.Η. έξω από την παραγωγή φυσικού αερίου και χρεοκοπήσατε την εταιρεία

«Φέρατε ένα σχέδιο για το πώς θα κάνουμε την Δ.Ε.Η. καλύτερη και θα φέρνει έσοδα; Όχι δεν κάνατε αυτό αντίθετα φροντίζετε να την βουλιάξετε και να την πουλήσετε, για να εισπράττουν οι Γερμανοί. Γιατί η εταιρεία στην οποία θα την πουλήσετε, που την λέτε κολοσσό, είναι γερμανική», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την παρέμβασή του κατά τη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Φέρνετε σαν παράδειγμα την Γαλλία που σταματά την παραγωγή λιγνίτη», πρόσθεσε. «Ναι αλλά η Γαλλία έχει πυρηνική ενέργεια. Θα φτιάξετε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας εδώ; Μιλάτε για το Βέλγιο, αλλά στο Βέλγιο έχουν τελειώσει τα αποθέματα του λιγνίτη. Στην Ελλάδα τα αποθέματα δεν έχουν τελειώσει. Είναι τεράστια. Ερευνήστε πόσα σκάνδαλα βαραίνουν την γερμανική εταιρεία που θα αγοράσει την Δ.Ε.Η. Το ψάξατε; Όχι. Γιατί ενδιαφέρεστε μόνο να πουλήσετε. Μα το θέμα δεν είναι να πουλήσουμε για να βγάλουμε χρήμα, αλλά να ξέρουμε και σε ποιόν πουλάμε.

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό φύγετε. Αν ένα μονοπώλιο δεν μπορεί να βγάλει κέρδη έχετε πρόβλημα εσείς και όχι η εταιρεία», είπε ο κ. Βελόπουλος. Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο άρθρο 44 προεδρικού διατάγματος του 2008 για το περιβάλλον και το χαρακτήρισε «φωτογραφικό για την El Dorado, η οποία», όπως υποστήριξε «απ’ όπου περνάει αφήνει κρανίου τόπο». Και έρχεστε σήμερα και επικαλείστε τις δημοσκοπήσεις. Και δεν αναρωτιέστε γιατί ο ΣΚΑΪ δεν βγάζει δημοσκόπηση κάθε τέλος του μηνός. Έπρεπε πρώτα να βγουν τα μέτρα και μετά να γίνει η δημοσκόπηση. Σας δίνει 40% και εσείς το πιστεύετε αυτό. Γιατί στη δημοσκόπηση ρωτάτε αν ο πρωθυπουργός πήρε σωστά μέτρα. Και ο πολίτης απαντά ότι είναι σωστά τα μέτρα. Μα τι θα πει; Δεν τον ρώτησαν όμως ποιος τα πρότεινε τα μέτρα; Από τον Ιούλιο το φωνάζαμε για τα μέτρα.Ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική στην σημερινή αλλά και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον οποίο καταλόγισε «λάθη με τις ΝΟΜΕ, που οδήγησαν 600 εκατ. ευρώ στα σκουπίδια» και πρόσθεσε. «Δεν έχετε διεκδικήσει από την Γερμανία 25 δισ. ευρώ για αυτοκίνητα που πουλούσε σε Έλληνες οδηγούς. Για το dieselgate. Αλλά όταν πρόκειται να πουλήσετε στους Γερμανούς είστε γαλαντόμοι, ενώ όταν πρόκειται να ζητήσετε δεν κάνετε τίποτα. Γιατί να μην τα πάρουμε αυτά τα χρήματα; Μπορούμε να τα πάρουμε και να πάνε στα ταμεία.

Αφήσατε τη Δ.Ε.Η. έξω από την παραγωγή φυσικού αερίου. Είναι τυχαίο αυτό; Κάνατε κάτι τυχαία και χρεοκοπήσατε την εταιρεία; Αν ισχύει αυτό είστε ανίκανοι και επικίνδυνοι για την Ελλάδα.Έχετε κάνει δικαστική διερεύνηση για τις ΝΟΜΕ; Είχατε πει ότι θα πάτε δικαστικά για το θέμα αυτό. Η κ. Σπυράκη είχε πει ότι θα πάτε δικαστικά. Μήπως κάνατε κάποια συμφωνία με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάτω από το τραπέζι;», πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ολοκλήρωσε την παρέμβασή του με αναφορά στο προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να αποδεχθεί τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης. «Κλείνω με κάτι που είχε πει ο Γκάντι: πρώτα σε αγνοούν, ύστερα σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά νικάς. Επιτέλους μας ακούσατε. Ακούσατε τη φωνή της λογικής και θωρακίσατε τη χώρα. Επιτέλους μας ακούσατε στο θέμα των λαθρομεταναστών. Γιατί αν ακούγαμε εμείς εσάς θα είχε γεμίσει η χώρα με λαθρομετανάστες. Επιτέλους ακούτε την Ελληνική Λύση», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ