Βελόπουλος για το διάγγελμα Μητσοτάκη: Εκτός από άνοιξη μύρισε και.. εκλογές

«Ο πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε, όλως συμβολικώς, να προβεί σε διάγγελμα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να μας προετοιμάσει για τα … «μαρτύρια» που πρόκειται να μας υποβάλει», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης μας προειδοποίησε ότι επίκειται ύφεση για το 2020 και υπονόησε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα σκληρά μέτρα που θα επιβληθούν, συνεχίζοντας με την ίδια πειθαρχία που επιδεικνύουμε τώρα», αναφέρει ο κ. Βελόπουλος. «Να ξεκαθαρίσουμε, κύριε πρωθυπουργέ, πως σε αντίθεση με όσα δηλώσατε, εμείς δεν «θυσιάζουμε συνειδητά» ή ασυνείδητα! Εσείς αποφασίζετε να θυσιάσουν οι Έλληνες την ευημερία τους, αλλά εμείς δεν μπορούμε να σας επιτρέψουμε να τους θυσιάσετε ο ίδιος.

 

Σας καλούμε δε, να μας απαντήσετε δημοσίως στα εξής ερωτήματα-αιτήματα, επιβεβαιώνοντας έτσι τη δήλωσή σας, ότι η πίστη μας δεν κινδυνεύει:

1.Θα επιτρέψετε, κύριε πρωθυπουργέ, να γίνει περιφορά επιταφίου μόνο με κληρικούς, με τις απαιτούμενες αποστάσεις, και χωρίς πιστούς να ακολουθούν, για μια μικρή διαδρομή σε κάθε Μητρόπολη, ώστε όλοι να μπορούν να παρακολουθούν με κατάνυξη από τα μπαλκόνια τους;

2.Θα επιτρέψετε την αναμετάδοση έστω μέρους της Αναστάσιμης Λειτουργίας από τα εξωτερικά μεγάφωνα των ιερών ναών, ώστε οι πιστοί να ευαγγελιστούν το «Χριστός Ανέστη»;», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και καταλήγει:

«Tέλος, κύριε πρωθυπουργέ, μία επισήμανση: Ναι, μένουμε σπίτι. Αλλά μένουν όλοι σπίτι; Και οι παραβάτες, τιμωρούνται όλοι κύριε πρωθυπουργέ; Οι κανόνες κι οι ποινές ισχύουν καθολικά;

Υ.Γ.: Μύρισε άνοιξη και μετά το διάγγελμα ‘μύρισε’… εκλογές».