Βενιζέλος: «Δεύτεροι σε θανάτους στην Ευρώπη – Να πάρει θέση η Ευρωπαϊκή Κοινότητα»

Επίθεση του πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης σε επιστημονική κοινότητα και πολιτική ηγεσία για τη διαχείριση της πανδημίας

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Α.Π.Θ. και πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τις εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να πάρει θέση και να εξηγήσει τι συμβαίνει στη χώρα και η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να λάβουν αποφάσεις στηριζόμενοι επί των ιατρικών δεδομένων» τόνισε και πρόσθεσε:

«Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο, με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, και η Πορτογαλία με δύο νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με τέσσερις».

«Η επιστημονική κοινότητα να πει τι συμβαίνει στη χώρα, γιατί είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες σε θανάτους στην Ευρώπη, γιατί έχουμε τόση διαφορά. Πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων. Άρα, δεν δικαιούται η επιστημονική κοινότητα να σιωπά. Αφού μας το πουν οι γιατροί επισήμως και με το επιστημονικό τους κύρος και με την επιστημονική τους ευθύνη, η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί επί των ιατρικών δεδομένων. Δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος που, στη συνέχεια, τοποθετήθηκε και για την πραγματοποίηση των παρελάσεων χωρίς διάκριση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

«Τον Οκτώβριο του 2020 είχα κάνει μία έντονη δήλωση γιατί είχε μείνει απροστάτευτη και άνευ μέτρων περιοριστικών η Θεσσαλονίκη και γλίστρησε σε τραγικά ποσοστά κρουσμάτων πανδημίας», είπε.