«Βλέπει» τετράδα η Ναυπάκτια Ε. Πλατανιώτη στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο

Στην πέμπτη θέση, αλλά με προοπτική διεκδίκησης της τέταρτης, κατετάγη η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον προκριματικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Γλασκόβης.

Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης βαθμολογήθηκε με 89,0667 και πέρασε στον τελικό της Τρίτης (7/8), όπου θα προσπαθήσει να ανέβει μία θέση, ξεπερνώντας την Ιρις Τίο. Η 16χρονη Ισπανίδα βαθμολογήθηκε στον προκριματικό με 89,2667, με τη διαφορά των 0,2 βαθμών από την Πλατανιώτη να προέρχεται αποκλειστικά από το βαθμό δυσκολίας των δύο προγραμμάτων, καθώς οι δύο κοπέλες πήραν ακριβώς την ίδια βαθμολογία για την εκτέλεση και την καλλιτεχνική εντύπωση.

Την καλύτερη βαθμολογία του προκριματικού συγκέντρωσε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο με 95,5333, ακολουθούμενη από την Ουκρανή Γελιζαβέτα Γιάχνο (92,9333β.) και την Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι (91,3000β.) Στην έβδομη θέση με 85,8667 βαθμούς βρέθηκε η Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία εκπροσωπεί την Αυστρία, και επίσης εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό.

sdna.gr