Βόλεϊ: Εχθρική διαιτησία προς το 1ο ΓΕ.Λ. Ι.Π. Μεσολογγίου

Η ομάδα μας ηττήθηκε με 2-0(25-23,25-12) από το 2ο ΓΕ.Λ. Πάτρας στο κλειστό της Ολυμπιάδας, με διαιτησία επιεικώς απαράδεκτη , που μας αντιμετώπιζε ως αντιπάλους.

Γενικότερα, δε μας αρέσει να σχολιάζουμε διαιτητικές αποφάσεις, σεβόμενοι πάντα το θεσμικό ρόλο των «αρχόντων» του αγώνα.

Καταλαβαίνουμε επίσης τυχόν λάθη που μπορούν να γίνουν από τους διαιτητές, αφού κι αυτοί είναι άνθρωποι.

Σύμπτωση όμως επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Ρόλος του καλού διαιτητή είναι να ηρεμεί τους παίκτες μέσα στην ένταση του αγώνα, και όχι να τιμωρεί με κάρτα την παραμικρή διαμαρτυρία και μάλιστα μόνο όταν προέρχεται από την πλευρά μας, αφήνοντας τους αντιπάλους να διαμαρτύρονται δίχως όρια.

Το πιο λυπηρό και παράδοξο όμως είναι πως η πλειοψηφία των εχθρικών αποφάσεων (ΤΙΣ ΟΠΟΊΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ) προερχόταν από τον 2ο διαιτητή ο οποίος είναι Μεσολογγιτης γυμναστής που εργάζεται στο Λύκειο Νεοχωρίου, γειτονικού χωριού της πόλης μας .

Δεν ήταν λίγες οι φορές όπου ο «κύριος» διαφωνούσε με ορθές αποφάσεις του 1ου διαιτητή , σαν να ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στην προσπάθειά μας.

Από τη στιγμή που η ομάδα μας ξέφυγε με 18-11 στο πρώτο σετ , άρχισε να εφευρίσκει συνεχώς παραβάσεις με αποτέλεσμα οι αθλητές του 1ου ΓΕΛ να χάσουν την ψυχραιμία τους, αλλά και αυτοί τις Πάτρας να μειώνουν τη διαφορά όλο και περισσότερο ώστε να φτάσουν να πάρουν το προβάδισμα.

Δε σφύριζε καθαρές επαφές αντιπάλων στο φίλε, η μπάλα χτυπούσε μέσα στο αντίπαλο τερέν αλλά έδινε άουτ, σφύριζε λήξη τάιμ άουτ ενώ ζήτημα αν είχαν περάσει 15 δευτερόλεπτα…. μπορούν να γεμίσουν ολόκληρες σελίδες με παραδείγματα αλλά δεν θα ωφελήσει κάπου στη φάση που βρισκόμαστε.

Στις διαμαρτυρίες μας, είτε απαντούσε ειρωνικά είτε χρησιμοποιούσε ως αντεπιχείρημα την «καριέρα» του ως βολεϊμπολίστας στο παρελθόν…

Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως η τεράστια προσπάθεια μας, φτάνοντας στη φάση των 16 του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος , που θα μπορούσε να δώσει και έναυσμα για την ανάπτυξη του βολει στην πολη μας, τερματίστηκε από προσωπική επιθυμία 2 γυμναστών.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Προφανώς αν είχαμε το βίντεο του αγώνα θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, αλλά δεν είμασταν τόσο υποψιασμένοι ώστε να είχαμε προβεί σε βιντεοσκόπηση.

Τέλος, καλούμε την αρμόδια αρχή να φροντίσει ,του χρόνου, στους επόμενους σχολικούς αγώνες, η διαιτησία να είναι αντικειμενική και αμερόληπτη καθώς τα παραπάνω γεγονότα υποβαθμίζουν το ίδιο το άθλημα της πετοσφαιρισης.

Υ.Γ. 1: Ευχόμαστε στα εξαιρετικά παιδιά της Πάτρας καλή επιτυχία στα προημιτελικά και οφείλουμε να πούμε πως πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια που παραδέχτηκαν πως ευνοήθηκαν από τη διαιτησία.

Υ.Γ. 2: Ευχαριστούμε τον φίλαθλο κόσμο της πόλης που έδωσε δυναμικό παρόν σε όλους τους εντός έδρας αγώνες μας