Βόλος: Αποκαλύψεις για σπείρα που έβγαλε 60.000 ευρώ από τηλεφωνικές απάτες

Οι τηλεφωνικές απάτες έλυσαν το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους. Τα θύματά τους παγιδεύονταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Άναυδος ο Βόλος από τις αποκαλύψεις για τη σπείρα και τη γυναίκα – αράχνη…

Ηλικιωμένοι έπεφταν θύματα επιτήδειων και έδιναν τα χρήματα των κόπων μιας ζωής μέσα σε μαύρες σακούλες, τα οποία παραλάμβανε μια 55χρονη Βουλγάρα. Η ίδια δήλωσε στην εισαγγελία πως δεν εξαπατούσε τα θύματα, αλλά μόνο παραλάμβανε τα χρήματα και αρνήθηκε να αποκαλύψει τους συνεργούς της, που όταν πιαστούν θα βρεθούν στο “σκαμνί” όπως και η ίδια για απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση.

Πιο συγκεκριμένα, θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσαν επτά οικογένειες στον Βόλο με τους δράστες να αιφνιδιάζουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους και να ισχυρίζονται ότι το εγγόνι τους ή το παιδί τους κινδυνεύει να μείνει ανάπηρο. Ένας άντρας  που μιλούσε σπαστά ελληνικά, γεγονός που παραδόξως κανέναν δεν παραξένευε, προσπαθούσε υποδυόμενος από το γιατρό μέχρι τον αστυνομικό, να αποσπάσει τα χρήματα και τα κατάφερνε.

Η γυναίκα από την Βουλγαρία που παραλάμβανε και τα χρήματα, έδινε στο τηλέφωνο ρεσιτάλ ερμηνείας παριστάνοντας το συγγενικό πρόσωπο του θύματος. Οι απατεώνες έκαναν και παζάρια στα λεφτά, αλλά μέσα σε ένα μήνα κατάφεραν να αποσπάσουν από κάθε οικογένεια από 3.000 εως 10.0000 ευρώ.

Συνολικά συγκέντρωσαν 60.000 τα οποία άφηναν σε κάδους ή εμφανιζόταν και η ίδια η εισπράκτορας Βουλγάρα. Σε μια περίπτωση παραπλάνησαν 90χρονη γιαγιά, που πείστηκε πως η εγγονή της έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση για να μην της κόψουν το πόδι.

Σύμφωνα με το gegonota.news, μετά την εξιχνίαση της απάτης, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έψαχναν την προαναφερόμενη γυναίκα – αράχνη από σπίτι σε σπίτι για να την εντοπίσουν. Στην κατοχή της 55χρονης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 6.500 ευρώ, ενώ ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος καθώς μηνύσεις κατέθεσαν 7 θύματα.

newsit.gr