Βόνιτσα: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη μη πρόσβαση σε δωρεάν Self Tests

Στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης εργάζονται 14 άτομα μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι δυστυχώς και αδίκως δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν Self Tests παρόλο που το σύστημα τους υποχρεώνει να έχουν πιστοποιητικό διενέργειας Self Tests.

Αυτοί οι δεκατέσσερις εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με τα παιδιά που βρίσκονται στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και τους γονείς των παιδιών.

Οι ειδικότητες τους είναι: Βρεφονηπιοκόμοι, μάγειρες, και προσωπικό καθαριότητας.

Για την ασφάλεια των παιδιών, των γονέων τους, αλλά και των ίδιων των εργαζόμενων, το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, σε αυτούς τους υπαλλήλους-εργαζόμενους  παρέχει ήδη  δυνατότητα δωρεάν Rapid Tests, είτε μέσω των δημόσιων δομών ή μέσω ιδιωτικών συμβεβλημένων διαγνωστικών κέντρων.

Εξασφαλίζει έτσι την μέγιστη ασφάλεια των εργαζόμενων και των παιδιών των βρεφονηπιακών σταθμών εντός του χώρου των παιδικών σταθμών.

Επίσης έχουμε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας με τοποθέτηση αντισηπτικών σε όλους τους χώρους των ΔΠΣ, με απολύμανση που έγινε πριν το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, με θερμομέτρηση κατά την είσοδο των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και με σχολαστική καθαριότητα από το προσωπικό καθαριότητας.

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας