Βουλή: Αγιασμός με πρωτόκολλα λόγω ιού – Πρωτοφανείς εικόνες στα έδρανα

Mε μάσκες, χωρίς χειροφιλήματα, περιορισμένο αριθμό βουλευτών, απουσία του Πρωθυπουργού και με μόνους παρόντες από πολιτικούς αρχηγούς τους Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά ο αγιασμός της δεύτερης Συνόδου της ΙΗ Κοινοβουλευτικής περιόδου, ο πρώτος της εποχής του Covid-19.

Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συνοδευόμενος με αντιπροσωπεία της ΔΙΣ που αποτελείτο από μόλις τέσσερις ιεράρχες, που όλοι τους φορούσαν την μαύρη μάσκα τους ακόμα και κατά την τέλεση του αγιασμού.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς στα βουλευτικά έδρανα παραβρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ λίγο καθυστερημένη από την έναρξη της συνεδρίασης προσήλθε και η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά.

Ο μακαριώτατος μέσα από το ξύλινο ημικύκλιο (όπως έχει καθιερωθεί) αγίασε τους βουλευτές και δεν πρότεινε το σταυρό σε κανένα.

Ο αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε ότι «θα θέλαμε και εμείς να σας ευχηθούμε ο Θεός να σας ενισχύσει με δύναμη, πολύ Υγεία, δύναμη, ώστε να φέρετε σε πέρας στο δύσκολο έργο που σας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Καλή δύναμη».

Φωτογραφίες: Intime

newsit.gr